Walter de Zeeuw

De Innerlijke Werkplaats

spirituele ontwikkeling | geestelijk bewustzijn | menswording

webwinkel      links     onze werkplaats     contact


Publicaties en teksten

De ontmoeting met onze engel


Met enige regelmaat vragen mensen mij: “ik wil zo graag mijn eigen engel ontmoeten”. En dan voel ik bij de ander zo’n groot verlangen naar de verbinding met het geestelijke in zich zelf en naar de geestelijke wereld. En altijd komt dan de volgende vraag: “Maar hoe doe je dat, je engel ontmoeten?” Lees meer…

Onverwachte hulp


Nu we innerlijk steeds meer wakker worden, staan we ook steeds vaker voor nieuwe innerlijke keuzes. Keuzes als ‘ben ik trouw aan mijn hart’ of ‘doe ik wat anderen van mij verwachten’. Luister ik naar mijn voelend weten of geweten of naar de eisen die anderen (of ik zelf) aan mij opleggen. Die eisen, die anderen, die buitenwereld, dringen zich meer dan eens aan ons op. Daarom ervaren we ‘dat moeten kiezen’ als een innerlijke strijd. Een strijd die de mens, door haar groeiend bewustzijn, kent als de strijd tussen het ego en trouw worden aan het Hoger Zelf. Toch behoeven we die strijd niet alleen te voeren, er is een grote hulp die op ons wacht….. Klik hier voor dit artikel in PDF.


Licht, helder als de dag begint te stralen


We leven in een complexe wereld en in een tijd van ingrijpende gebeurtenissen. Een wereld vol van tegenstellingen, niet alleen buiten ons, ook in onze eigen ziel. Wie goed kijkt, ziet én voelt, door al het donker heen, breekt een nieuw Licht door…
Klik hier voor dit artikel in PDF.


Van herdenken naar vergeven


Over de bijzondere kracht die in mensen kan ontwaken, juist in de meest erbarmelijke omstandigheden. Een Joods offergebed uit een concentratiekamp. lees meer

Liefde en Innerlijk Meesterschap


Wie zich spiritueel ontwikkelt, wie zich bewust wordt van de geestkracht die in hem of haar woont, verlangt naar meesterschap over ego. lees meer

Licht en Donker (tekst van Marijke Sies)


“En het licht scheen in de duisternis, maar de duisternis zag het niet, want het was te donker.” Klik hier

Dank je eeuwige twijfel


Altijd was er die twijfel

Klopte dat woord?

Hoe kwam ik aan dat denken?

En zien ze mij wel staan?

Klik hier voor deze tekst in PDF


De moderne inwijdingsweg & de ontwikkeling van het Hoger Zelf


De Moderne Inwijdingsweg is een ontwikkelingsroute, waarop we zeven verschillende fase onderscheiden. Het is een weg, die niet kant en klaar voor ons ligt uitgestippeld; we hebben haar zelf te ontginnen door het innerlijke scholingswerk. Deze Inwijdingsweg ontvouwt zich stap voor stap en wordt begaanbaar door het wekken van vermogens in de ziel, die veelal nog slapen in de mens. Klik hier voor dit artikel in PDF.

De ontwikkeling van het hart
Leven in verbinding!

In dit artikel onderzoeken we de betekenis van het geestelijk hart, in de esoterische tradities genoemd het hartchakra of 16 bladige lotusbloem. Het is een bovenzinnelijk orgaan dat ons bijzondere verbindingen schenkt en waar het ‘hogere’ of gezuiverde denken, voelen en willen in de mens samenkomt.  Klik hier voor dit artikel in PDF.

De essentie van inwijding

Sinds mensenheugenis zijn we op zoek naar antwoorden op de grote levensvragen: “wie is de mens, wie ben ik en waartoe zijn wij op aarde”. Een zoektocht die veelal overgaat in het zoeken naar het licht, naar wat genoemd wordt “de Verlichting”. Zo is ook inwijding, van alle tijden.   
Klik hier voor dit artikel in PDF.


De negen verborgen zielenkrachten


Groeien in bewustzijn, doen we langs verschillende routes. Eén van die paden is het gaan van de weg van ego naar Zelf, het zuiveren van onze ziel. En wanneer we ons realiseren dat de ziel in het diepst van haar wezen heel en compleet is, dan voelen we ook dat dat nog niet zo simpel is. Klik hier voor dit artikel in PDF.

De mens als kruisdrager

Door oude gewoontes en beelden los te laten, kunnen zich in ons innerlijk nieuwe levendige voorstellingen vormen. De ziel kent geen tijd, alleen eeuwigheid; dat wat er toen gebeurde, kunnen wij door bewust ons hart hiervoor te openen, beleven in het NU.     
Klik hier voor dit artikel in PDF.


Opnieuw veilig geboren worden op aard


Toen wij de 1e keer in dit leven geboren werden, was het, hoe liefdevol onze ouders ook waren, lang niet altijd een ‘in veiligheid geborgen’ geboorte. En vele jaren later, als het Hoger Zelf zich in ons begint te openbaren, worden we opnieuw geboren en ‘moeten’ we leren ons opnieuw met de aarde te verbinden. Lees meer…

4 mei # ik herdenk thuis - Zij daar, Wij hier - In diepe verbondenheid


In het kader van de 4 mei herdenking herschreef ik het in 2013 gepubliceerde artikel “is er iets natuurlijker's dan dat wij met elkaar verbonden zijn”. Het gaat over de intense belevingen en ervaringen van vier jonge vrienden in het door de oorlog geteisterde Hongarije in 1943. Zoekend naar de zin van het leven, in tijden van hun diepe nood en volkomen radeloosheid, komen zij in verbinding met de engelenwereld en maken een bijzondere grote ontwikkeling door.


Het met elkaar gedenken tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking is voor veel mensen meer dan alleen herinneren aan wat er in 1940-1945 is gebeurd.


Het artikel eindigt met het vieren van Dodenherdenking op een nieuwe wijze. Klik hier voor dit artikel in PDF.

Jaarfeesten vieren door meditatie - Pasen


Velen ontdekken, hoe we door meditatie de Jaarfeesten op een nieuwe wijze kunnen vieren. Door je in meditatie innerlijk en onbevangen te verbinden met de Jaarfeesten, word je een krachtige impuls geschonken voor de eigen innerlijke ontwikkeling. Bovendien openen zich de zielsvermogens om bewuster en voelbaar in verbinding te zijn met de geestelijke wereld. Door de Jaarfeestenmeditaties, beleven we de gebeurtenissen van TOEN, met het bewustzijn in het NU.    
Klik hier voor dit artikel in PDF.