Walter de Zeeuw

De Innerlijke Werkplaats

spirituele ontwikkeling | geestelijk bewustzijn | menswording

webwinkel      nieuw       links     onze werkplaats     contact

Bewondering

“… Ik heb zoveel ontvangen en ontdekt waarmee ik thuis verder aan de slag kan. Kan wel voelen hoe zuiver en geïnspireerd alles wordt aangereikt. En ik voel bewondering voor de spontane en hartelijke begeleiding.”

Ans


-


Ont-knoopt

“… er is zoveel (in mij) gebeurd deze week, ook in aansluiting op het jaarprogramma… Inzicht in waarin ik nog mag groeien. Wat Walter vertelt komt zo binnen en nodigt uit om verder innerlijk te onderzoeken, maar ook te delen. Antwoorden op mijn zoektocht beginnen te gloren; ik voel me “ont-knoopt”. En ik zie dat ik nog heel veel kan doen.”

Gerda

-


Een anker en meer gegrond

Vraag was: ik kan het niet alleen… En heb ervaren: Ik ben aanwezig … ja, en wil ook aanwezig zijn. Heb gevoeld dat de combinatie van het Onze Vader en de chakra’s een instrument is om met het mediteren een vaster anker te hebben en gegrond te blijven.

Heb deze week veel evenwichtigheid ervaren, soms wat veel maar een duidelijke structuur waardoor ik erbij kon blijven. Heb gemakkelijk problemen met focus, maar dat is deze week niet gebeurt.  

Jullie zijn heerlijke mensen om dit te begeleiden. Een openhartige groep.

Johan

-


Een nieuwe impuls

Heerlijke en productieve vakantieweek, ontspannend. Het is duidelijk niet voor niets dat ik hier nu ben. Jullie weten zo waarover je het hebt en zijn zo betrokken op wat je vertelt.
Ik zocht een nieuwe impuls in het Onze Vader gebed, en die neem ik zeker mee naar huis. En ook inzicht in de werking van de tegenkrachten, die is groter dan ik vermoedde… heb ik zeker aan te werken en dat kan nu.

Heerlijke groep, heb respect hoe ieder zo open kon zijn en daar was ook echt ruimte voor.

Luuk

-


Echt verdiepende inzichten

“Het was echt een hele mooie week. En een duidelijke verdieping op de week vorig jaar. De aangereikte thema’s zijn mooi en kwetsbaar. Ik ben echt verheugd over zoveel nieuwe inzichten; echt verdiepende inzichten. Voor mij belangrijk is mijn inzicht op de “in mij gevoelde schuldenlast”. Zo bijzonder om te ontdekken hoe ik, wat ik jaren lees in diverse antroposofisch boeken, in mijn leven herken en mee aan het werk kan. 

Rita


Verrijkend

Het was zeer verrijkend. Zo fijn een week ondergedompeld in een liefdevolle omgeving… Dit is jullie missie hè…?!

Bijzonder hoe ik me in een groep die ik niet kende, toch veilig kon voelen en er heel gemakkelijk (geestelijk) intieme ervaringen besproken konden worden. Je weet dat het veilig is.

En de omgeving, de rust en stilte… ik kon mijn eigen gedachten horen.

Janny

-


Aangeraakt

Ik sta te trillen…Mijn weg was altijd nogal rechtdoor, lekker snel, omhoog gericht… Nu heb ik gezien dat als ik beter hier, om me heen kijk, ik hier de antwoorden vindt… en het contact met “het hogere”.

Ik wandel rustig naar huis, met een nieuwe kaart in mijn handen… en toch is ‘ie wel bekend.

Bijzonder te leren dat in bewust mijn engel mee mag nemen op mijn tocht… heb de aanraking gevoeld. En in de meditatie ervaren wat gebeurt als je het stil laat worden… dat de energie niet alleen van boven naar beneden stroomt, maar ook van beneden naar boven. Verbinden hemel en aarde twee kanten op…

En jullie leven wat je zegt!

Ben


-


Veiligheid

“… ik heb bijna geen woorden voor deze bijzondere week. De aangereikte handvatten, zo werkbaar en toepasbaar. Het verloop van de week, het liep als een trein. En een groot compliment voor de wijze van begeleiding. De veiligheid die ik heb ervaren is zo groot, daarom kon ik me in de groep echt ontspannen.”

JannieGoud

“Ik had dit voor geen goud willen missen. Heb zicht gekregen hoe dingen in mij werken en ook tegenwerken. Heb ervaren hoe het is om in deze liefdevolle en aandachtvolle omgeving te delen en te ontvangen. … ik had het voor geen goud willen missen, maar moet het niet nog een keertje doen. Daar word ik te oud voor.”

Anja (82)Toekomst

“Ik ben heel blij en dankbaar voor wat ik hebt ontdekt in mezelf. En de onderwerpen die je aankaart Walter, zo vernieuwend dit voelt voor mij echt als “voor de toekomst”, groter dan we nu kunnen beseffen. Je bevlogenheid maakt dat je woorden echt binnen komen en iets in mij in gang zetten. En dan de omgeving, zo’n mooie, luxe boerderij met een fijne kamer.”

Gepke


-


Spiegels

Deze week heeft mij, ook nu ik ‘m voor de 2de keer mee maak, opnieuw spiegels voorgehouden en veel openingen geboden. Spiegels die laten zien waar ik mezelf klem zet en hoe ik ermee aan het werk kan.

Het lukte me ook zoveel beter feedback te ontvangen en er met humor naar te kijken. Dat geeft zoveel ruimte en “bewegingsvrijheid”

Ans


-


Wakker in het leven staan

“Het ontwikkelingsjaar ‘Mijn leven en de moderne inwijdingsweg‘ heeft me veel gebracht.

Uniek en heel prettig vind ik het hoe Walter en Marijke op een eigen respectvolle wijze esoterische kennis concreet weten te vertalen naar het dagelijks leven. En hoe ze dat in een opleidingskader vormgeven. De opleiding nodigt me uit om wakker in het leven te staan en mijn evenwicht te (her)vinden te midden van deze hectische en tevens boeiende tijd, waarin allerlei veranderingen elkaar snel opvolgen en donkerte meer aan het licht gebracht wordt. En al is groeien met vallen en opstaan soms een eenzame innerlijke weg, het delen met elkaar relativeert, verlicht ( letterlijk en figuurlijk).

We krijgen middels heel mooie meditaties, die goed gegrond zijn, handreikingen om onze eigen weg te verlichten. Dat helpt me om met kleine stapjes in mijzelf te (h)erkennen en te transformeren wat voorheen in het donker verborgen was. Het jaar ervaar ik als een geestelijke verrijking wat ik vele mensen gun en waar ik zelf ook verder op bouwen en terugvallen kan met en in mezelf, ook ten dienste van anderen.

Waar wenselijk en nodig zijn Walter en Marijke steeds bereid om op maat gesneden persoonlijke begeleiding te bieden. Ik voel me gezegend en dankbaar dat ik hen (en de opleiding) mocht tegenkomen op mijn pad.”
LeaAngst overwinnen

“Het jaartraject heeft me veel gebracht en geholpen bij belangrijke levensvragen, als hoe blijf ik gegrond en geaard, hoe blijf ik beter bij mijzelf, hoe zet ik stappen op onbekend terrein, vanuit vertrouwen, zonder dat angst me terughoudt? Ik wil vooruit, maar hoe doe ik dat? Het jaar heeft me geholpen mijn angsten te overwinnen en mijn vertrouwen (in mijzelf) te vergroten. Ik ontdekte hoe ik me vasthield aan zekerheden buiten mijzelf, hoe ik mijn hele leven vooral steun op anderen. Steeds bewuster sta ik nu in het leven. En waar ik zelf zo blij mee ben is dat ik nu meer verankerd ben in mijzelf. Ik ga steeds meer en meer doen wat ik van binnenuit voel te willen doen. Ik vraag bewust hulp en licht, veelal van Jophiël en Michaël. Dat helpt me om licht te laten schijnen op zaken waar ik voorheen bang en terughoudend voor was, het helpt me om stappen te zetten op onbekend terrein. Mijn angsten maken plaats voor compassie.

Fijn was het dat er tijdens de bijeenkomsten veel werd gedeeld, over dat wat een ieder bezighield. Welke stappen heb je gezet? Of welke stappen wil je maken? Wat kwam je tegen, in jezelf, waar heb je ondersteuning bij nodig? De meditaties en mijn ervaringen daarover delen maakte me nog bewuster van wat mijn ervaringen me te zeggen hebben. Zo ook de kennis en ervaringen die Walter met ons deelt over de inwijdingsweg, die ieder van ons gaat.”

Tineke

Tineke schreef een kort tekstje over waar ze nu staat. Zie hiernaast, daarbij een afbeelding van een van de schilderijen die ze in hetzelfde jaar maakte.Liefdevolle spiegel

“Blij met mijn keuze aan het dit jaar mee te doen. Een warme intieme omgeving met fijne mensen die allemaal hun geestelijke groei en ontwikkeling ter hand nemen. Een plek waar ik mag ontdekken hoe we als mensen een liefdevolle spiegel voor elkaar kunnen zijn. Het heeft mij en mijn ontwikkeling op een bijzondere manier verrijkt en verder in gang gezet. De regelmatige bijeenkomsten stimuleren me telkens weer de werkelijke waarde van ons leven op aarde te ervaren en daar tussentijds aan te blijven werken, met steeds meer bewustzijn, mildheid en Liefde. Ook helpt het me op weg, te leren leven in verbinding met de geestelijke wereld en hoe dit in mijn aardse leven vorm te geven. Stap voor stap mag ik ontdekken hoe ik als mens betekenisvol mag en kan zijn voor anderen.”

Ester


-Ontmoeten

“Graag wil ik jullie een persoonlijke noot geven aan de Hemelvaartweekend-bijeenkomst (over mediteren met het Onze Vader en de Chakra’s).

Voor mij was het een reflectie, bezinning, leer- maar vooral een ontmoetings-bijeenkomst, in een heerlijk warm bad dat jullie voor eenieder op zijn of haar persoonlijke temperatuur hebben laten vollopen. Voorlopig heb ik weer stof genoeg om aan te werken, mede dankzij het cd-tje heb ik thuis nu mijn oefenmomenten. Wat heerlijk dat jullie dit aanbieden.”

Martin


-


Blij verrast

“Ik was blij verrast door de rijkdom aan ervaringen en inzichten die elk van de deelnemers meenam en deelde tijdens de meditatiebijeenkomsten. Walter, Marijke en Ester, dank jullie wel voor jullie zorgvuldige begeleiding!" 

Leatitia


-


Dank jullie wel

“Wat een weekend! Is dit de opstart voor de volgende zomerweek-workshop? Nu, dat belooft wat. Ik heb er nu al zin in. Vanuit het diepst van mijn hart, dank jullie wel voor deze schitterende workshop en ook dank voor jullie geweldige begeleiding tijdens het jaartraject. Ik ben onderweg regelmatig ‘de weg‘ kwijt geweest, maar door jullie coaching begin ik weer een beetje zin in het leven te krijgen. Ik heb in jullie ervaren, dat er nog mensen zijn die je met hart en ziel willen bij staan. Mijn petje af!”

Jannie


-


Voelen

“Mijn motivatie om naar de workshop te gaan was om te leren voelen en contact te maken met me zelf.

Het voelde als een warm bad.

Het was fijn weer te ervaren te kunnen voelen.

Een nieuwe ervaring voor mijn was om de aarde energie door mijn lichaam te voelen van beneden naar boven, dit gaf een lichte tinteling en warmte.

De pijn in mijn armen is bijna verdwenen.

De laatste dag kreeg ik als cadeau een oranje bol boven mijn hoofd, De zon.

Voor mijn een teken dat ik op de goede weg zit en mijn beschermengel bij mijn is.”

Gerda


-


Nieuw fundament

Het was werkelijk een top-week, heb zo liefdevolle mensen ervaren. Zoveel empathie. En jullie stellen steeds precies de juiste vragen… vragen die je mee naar binnen nemen.
In de groep ontstond een mooie intimiteit waarin we veel konden delen. Ik heb iedereen moedig mondig ervaren.

En wat je vertelt, breng je ook zelf in de praktijk.

In ben deze week eigenlijk langs alle moeilijke stukken van mijn leven gegaan, ook gezien wat zich hiervan vast zet in mijn chakra’s en waar ik mee aan het werk kan. Het heeft mij zoveel geestelijke voeding gegeven.

Deze methode om te mediteren met het Onze Vader gebed heeft mij echt een nieuw fundament geboden om andere thema’s op religieus gebied weer aan te gaan.
Bijzonder het nieuwe inzicht in de werking van het keelchakra… dat ik mag leren uitdrukking te geven aan mijn emoties en de gebeurtenissen in mijn leven.

Marianne

-


Onbevangenheid

“Ik heb genoten, genoten, genoten! Door de verdieping die deze week heeft gebracht, is er nog meer vaart in mijn ontwikkeling gekomen. Bijzondere onderwerpen, zoals onbevangenheid en ‘de in mij ervaren schuldenlast’ zijn met liefdevolle directheid besproken. Ik heb meer zicht gekregen hoe dit in mij werkt. Ik kijk met veel dankbaarheid en warmte terug op de vele inspirerende leringen en inzichten die ik in deze zomerweek mocht ontvangen.
Tot slot een compliment voor de mooie locatie, zo intiem én mooie kamers dat maakt je niet vaak mee.”
Mieke


Hemel en aarde

“De zomerweek was voor mij een verdieping en bekroning op mijn jaaropleiding, al was deze week ook los te volgen. (ieder steekt immers in al naargelang zijn of haar behoefte en thematiek. Walter en Marijke spiegelen en begeleiden dat deskundig). Een extra geschenk.


De week kende een mooie opbouw. Door de opzet van een volledige week beleefde ik de meditaties dieper en intenser. De 7 hoofdchakra’s werden verbonden met de 7 gebeden van het klassieke Onze Vader en deze werden verder geestelijk uitgewerkt. Ik heb nog nooit zo diep geestelijk gemediteerd en het was een zeer warme en subtiele ervaring waarvoor ik geen woorden heb. Hemel en aarde komen dichter bij elkaar. En dit kon mede dankzij de bijzonder prettige, veilige en open sfeer in de kleine groep.”

Lea


Helder zien

“Lieve Walter en Marijke, dank jullie wel nog voor de hele mooie zomerweek.
De oefeningen, het voelen en bewust(er)worden van de chakra's. Wat ze doen, waar ze bij helpen en hoe ze ondersteunen bij processen. Vele inzichten zijn er gekomen, een helderder zien van mijzelf en wie en hoe ik ben. De oefeningen helpen me bij het mediteren om nog dichten bij mijzelf en vooral ook geaard te blijven. dank jullie wel.”

Robert

Ervaringen van deelnemers

Nu ik me afscherm met engelen energie,

blijf ik opener bij mezelf

gegrond en geaard.

In verbinding met het hogere

ben ik rustiger

heb vertrouwen

straal ik meer zachtheid uit

voel ik minder weerstand

ga ik met de stroom mee

wuif ik in de wind

rust ik in mezelf.