Walter de Zeeuw

De Innerlijke Werkplaats

spirituele ontwikkeling | geestelijk bewustzijn | menswording

webwinkel      nieuw       links     onze werkplaats     contact

Zondag 14 januari is in het tv-programma “Jacobine op zondag” gesproken over Bijna Dood Ervaringen (BDE). Aan het woord zijn Lucia en Rinus, die beiden een BDE hebben gehad en Pim van Lommel de auteur van het boek “eindeloos bewustzijn” dat in 2007 voor het eerst verscheen.

Het is bijzonder hun ervaringen te horen, waarin "Liefde" centraal staat.

Ook vertellen zij over de impact die het op hun leven heeft gehad. Pim van Lommel spreekt over een transformerende ervaring die zo ingrijpend kan zijn dat het zelfs kan leiden tot een spiritueel trauma. Vooral als je er nergens mee terecht kunt...


Lucia benoemt het ook als een "bewustzijns-ervaring" en dat raakte ons zo diep. Want wij herkennen dit zo. Tijdens een lezing van Pim van Lommel die wij een paar jaar geleden bijwoonden, benoemde hij dit ook; je hoeft niet bijna dood te zijn geweest om toch een dergelijke ervaring te hebben meegemaakt… mèt de impact die dat op je leven kan hebben. En dat is echt iets om eens bij stil te staan. Veel mensen op het pad van geestelijke ontwikkeling kennen een vergelijkbare ingrijpende gebeurtenis die hun leven “op z’n kop zette” alleen zonder -voor de buitenwereld zo zichtbaar- bijna dood te zijn geweest.


We treffen dit ook aan in onze Werkplaats. Daarover (eindelijk) te kunnen spreken, dat te kunnen delen, helpt velen deze gebeurtenis een plaats te geven en de impact op het leven te verwerken.


Bekijk Jacobine op zondag
Meer weten over individuele begeleiding, klik hier

Bijna dood ervaring

Terug naar Thema’s