Walter de Zeeuw

De Innerlijke Werkplaats

spirituele ontwikkeling | geestelijk bewustzijn | menswording

webwinkel      nieuw       links     onze werkplaats     contact

Kijken we met het gewone oog naar het leven, dan zien we, in een eindeloze stroom, de ene na de andere toevallige gebeurtenissen voorbijtrekken. Wie voorbij de buitenkant, wie geestelijke leert kijken, ziet iets heel opmerkelijks. Je ontdekt dat die gebeurtenissen helemaal niet zo toevallig zijn, maar dat in bijna iedere gebeurtenis wel een bijzondere levensles, een thema of een ontwikkelingsmogelijkheid jou tegemoet treedt. Meer en meer ga je zien, dat ons leven een bijzondere weg van scholing en ontwikkeling is, welke zich als het ware stap voor stap ontvouwt. Het is een weg tot ontwikkeling van een hoger geestelijk bewustzijn die jou leidt naar je levensopdracht.   


De moderne inwijdingsweg

Het was Rudolf Steiner, die ruim 100 jaar geleden, door zijn duizenden lezingen en boeken vele nieuwe inzichten aanreikte. Inzichten die we juist in onze tijd beter beginnen te begrijpen en tot ontwikkeling kunnen brengen. Hij noemde ons individueel ontwikkelingsproces: “de moderne inwijdingsweg”.

En net als Bastiaan Baan, Hans Stolp en anderen, wilde hij ons duidelijk maken, dat de mens zelf verantwoordelijk is voor zijn verdere aards-geestelijke ontwikkeling, maar ook dat er veel hulp is om die ontwikkeling zelf ter hand te nemen.


In tegenstelling tot de oude tijd, zoals in het oude India en Egypte, is er geen mysterie opleiding of school, waar je deze inwijding kunt leren. In onze moderne tijd, is ‘het dagelijks leven’, met al gewone en ongewone levensgebeurtenissen die ‘opleidingsschool’. Het leven zelf probeert ons te leren, hoe wij onze eigen inwijdingsweg begaanbaar kunnen maken.  


Die ‘doe-het-zelf‘ moderne inwijdingsweg bestaat uit ZEVEN fasen die we doorlopen. Elke fase kenmerkt zich door een heel verschillende karakter en energie en heel verschillende ‘uitdagingen en opdrachten’. Die zeven fasen doorlopen we niet als een marsroute of spoorboekje; het leven stuurt ons als het ware kriskras door die verschillende fasen. Soms 2 stappen vooruit en dan weer 1,5 achteruit. Hierdoor voelt het soms als ‘het schiet niet op’, maar niets blijkt minder waar te zijn, wanneer we inzicht verkrijgen in die zeven fasen.


Interactieve lezing

Deze thema’s ‘het leven leren zien als school voor de moderne inwijdingsweg’ staat centraal in deze inspirerende lezing.


Inhoudelijke thema’s:

Meer informatie

Om het thema ‘de moderne inwijdingsweg’ verder toe te lichten, schreven we ook een boekje, je vindt dit onder tab ‘boekje moderne inwijding’.


Sfeer

Met de Innerlijke Werkplaats willen we een plek bieden voor echte ontmoetingen, waarin verbinding, betrokkenheid en kwetsbaarheid geleefd worden. Daartoe werken we in kleine groepen, tussen de 7 en 12 deelnemers. Onze bijeenkomsten kenmerken zich door openheid, oprechtheid, ontspanning, evenals geborgenheid, vrijheid in verbondenheid en het elkaar van hart tot hart (leren) ontmoeten. Ruimte voor humor, een (glim)lach of een traan van aangeraakt worden of diepere ontroering.


Onze werkwijze is vrij van harde confrontatie-technieken of feedback methoden, oordelen en veroordelen. Dat wat bij ieder in hart en ziel leeft, wordt door de anderen gerespecteerd. Het elkaar aanreiken van andere of nieuwe zienswijzen gebeurt altijd vanuit kwetsbaarheid, vrijheid en zonder de drang van overtuigen of door ongevraagd adviezen.


Begeleiding

De begeleiding is in handen van Walter de Zeeuw en Marijke Sies. Beiden vele jaren werkzaam als geestelijk begeleider en coach; verzorgen lezingen, trainingen en hebben ruime ervaring in het begeleiden van workshops, groepen en individuele cliënten. De lezing en meditatie worden verzorgd door Walter.


Voor wie


Zie voor meer praktische informatie, tabje praktisch


Heb je vragen of interesse? Stuur een mail of bel Marijke: 06-13892072.


Individueel gesprek

Wil je vooraf een individueel gesprek of uitgebreide kennismaking, neem contact met ons op. Klik hier voor meer informatie.


Ervaringen

Lees over ervaringen van eerdere deelnemers, klik hier

1 daagse


Interactieve lezingDe Moderne Inwijdingsweg