Walter de Zeeuw

De Innerlijke Werkplaats

spirituele ontwikkeling | geestelijk bewustzijn | menswording

webwinkel      nieuw       links     onze werkplaats     contact

Lezing Engelen in ons dagelijks leven

Engelen in deze “spannende” tijd, wat is hun betekenis op ons levenspad?


We leven in een bijzondere tijd, waarin we de overgang maken van de oude naar de nieuwe aarde, van de onbewuste mens naar de bewuste mens. De mens die naast haar hoofd en handen ook op zijn intuïtie en gevoel; haar hart leert vertrouwen. Velen worden zich bewust van bijzondere gaven, zoals hooggevoeligheid en helderzien, -horen, -denken en/of -voelen.


En ook steeds meer mensen ervaren zelf ‘engelen bestaan echt’ bv. door de steun die zij innerlijk voelen, wanneer ze door moeilijke periodes in het eigen leven gaan, zoals bij verlies of ernstige ziekten.


Net zoals velen zeggen ‘dat gebeurde niet zomaar’, dat kan geen toeval zijn. De bekende Zwitserse psycholoog Carl Jung introduceerde het begrip ‘synchroniciteit’, waarvan het bestaan in het boek ‘Het Veld’ wetenschappelijk is aangetoond.


Iemand die helderziend mag kijken weet: daar waar ‘toeval’ is, daar waar iemand iets toeviel, daar zijn de engelen in dienst van de mensen aan het werk. Nu de sluiers tussen de geestelijke wereld en de mens op aarde weer een beetje beginnen te wijken, krijgen steeds meer mensen deze helder-wetende inzichten.


Herken jij al dat je ‘zomaar’ iets toe-valt of had je al eens een (bewuste) waarneming van een lichtende figuur, in een droom, een meditatie, of een aanraking van je hand of gezicht, heel zachtjes! Was dat een engel of afkomstig van de engelen?

Engelen worden ook wel de boodschappers van God genoemd. Wie zijn zij die genoemd worden de stralende wezens van Licht? Hoe kunnen wij hen (her)kennen?  


In deze lezing staan de volgende vragen centraal; ‘wat is de betekenis van engelen in mijn leven’ en ‘hoe kan ik hun aanwezigheid herkennen in mijn dagelijks leven’? Kan ik engelen zelf ervaren? Kan dat ook heel gewoon met twee benen stevig op de grond, zonder gezweef. En de vraag: ‘Waarom worden engelen boodschappers van God genoemd. Wat is het dat de engelen ons schenken en wat vragen zij van ons? Heb ik ook een eigen of beschermengel? Een boeiende lezing waarin we heel dichtbij mogen voelen wat het liefdevolle werk van de engelen is.

Naast verschillende verwijzingen naar de esoterisch traditie, vertel ik ook over concrete engelen-ervaringen, die anderen met mij deelden en die van mij zelf.


Deze lezing is geen engelenseance en er vinden geen mediamieke doorgevingen plaats.
Geduldig stond zij daar met haar grote lichtende gestalte naast de tafel.

En juist toen het de man, die tegenover mij aan tafel zat, bijna te veel werd, sloeg zij teder en liefdevol, haar grote witte vleugel, om hem heen.


Toen ebde langzaam zijn verdriet weg, hij werd stil en zei:

“het voelde alsof iemand mijn schouders aanraakte, heel zachtjes.

Het is er nog warm.

Wat was dat?”


Eventjes nog mocht ik de liefdevolle uitstraling van zijn engel zien.

Voor deze lezing is momenteel geen datum gepland. Met een abonnement op de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden wanneer deze lezing weer wordt verzorgd.


Wil je deze lezing in je eigen kring of groep organiseren?

Laat het ons weten…

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van de lezingen