Walter de Zeeuw

De Innerlijke Werkplaats

spirituele ontwikkeling | geestelijk bewustzijn | menswording

webwinkel      nieuw       links     onze werkplaats     contact

Steeds meer mensen (er)kennen de behoefte om methodisch, door middel van oefeningen of meditaties, aan hun innerlijke ontwikkeling te werken. Nog nooit was er zo’n grote belangstelling voor spiritualiteit en het thema bewustzijn. En na de eerste stapjes te hebben gezet, zoeken velen naar verdieping. Niet alleen stilte, rust, aandacht en concentratie, maar vooral innerlijke verdieping. Zij willen hun diepere verlangens leren kennen en leven. En vooral ook trouw te zijn aan het eigen hart!


In deze inspirerende workshop van 6 middagen of avonden staat het ‘trouw worden aan je eigen hart’ centraal.

Toelichting: Ieder mens beschikt over 3 Ik-krachten, te weten denken, voelen en willen. Nu we van het ego naar het Zelf groeien, verlangen deze grote Ik-krachten gezuiverd en gesterkt te worden. We noemen dit het ontwikkelen van meesterschap over de ego ik-krachten, omdat deze Ik-krachten onder leiding komen van mijn Hoger Zelf of Ware Ik. En zo openen we de poort om ‘vanzelf’ trouw te zijn aan de liefde, de wijsheid en het verlangen van ons eigen hart.

Rudolf Steiner gaf ons inzicht welke zes-eigenschappen de mens zich eigen kan maken, waarmee hij/zij dat meesterschap verwerft. Deze eigenschappen gaan we heel concreet leren beoefenen in deze korte workshop.De oefeningen kunnen door iedereen gedaan worden. De moeilijkheidsgraad zit hem erin ze werkelijk een tijd vol te houden. De ervaring leert dat wanneer we een oefening een maand volhouden, deze eigenschap blijvend in onze ziel wordt verankerd. Samen delen van ervaringen, stimuleert en steunt ons bij het volhouden van de oefeningen. Wil je uitgebreide informatie over deze zes eigenschappen en de oefeningen, klik dan hier naar de bestaande 6 basisoefeningen voor spirituele ontwikkeling en het openen van ons hart(chakra).


Over deze workshop:


Wat gaan we doen


Walter de Zeeuw en Marijke Sies begeleiden de workshop.


Cursusmateriaal

Lesmateriaal krijg je van ons.

Meditatie CD, om thuis te oefenen, is tegen kostprijs te koop.


Boekje: Joop van Dam heeft het boeiende boekje “het Zesvoudige pad” geschreven over deze oefeningen en opdrachten. We bevelen het je van harte aan (niet verplicht). Het is te koop in onze webwinkel en tijdens de workshopbijeenkomsten. Klik hier om naar onze webwinkel te gaan.


Wat kan het je opleveren…

Wanneer we genoemde oefeningen, in combinatie met meditatie, echt volhouden en we ze gaan beoefenen in het dagelijks leven, dan word of krijg je:


Voor wie

behoefte heeft aan innerlijke verdieping;

zelf wil oefenen, ook thuis;

respectvol met andersdenkenden kan omgaan;

verlangt trouw te worden aan eigen hart en ziel.


7 – 15 deelnemers


Zie voor praktische informatie, tabje praktisch

Heb je belangstelling, klik op het tabje aanmelden


Heb je vragen? Stuur een mail of bel 0570-652505. Je krijgt dan of Marijke Sies of Ester van der Hoek aan de telefoon.


Individueel gesprek

Wil je vooraf een individueel  gesprek of uitgebreide kennismaking, neem ook dan contact met ons op. Klik hier voor meer informatie. Check of hier iets staat over korting bij deelname workshop.


Bij voldoende belangstelling plannen we nieuwe datum.

Belangstelling?

Klik hierWorkshop 6 middagen of avonden

Trouw aan je hart, ontwikkel de ZES eigenschappen