Walter de Zeeuw

De Innerlijke Werkplaats

spirituele ontwikkeling | geestelijk bewustzijn | menswording

webwinkel      links     onze werkplaats     contact

Terug naar Boeken & Meditaties

Hoe te verkrijgen
Downloaden als mp3

€ 15,00

Bestellen


Wij werken nog aan de cd.

Nieuw

Drie nieuwe basismeditaties
De meditaties nemen je mee in de basisprincipes van het mediteren en vormen tezamen een mooie opbouw om te leren mediteren.


1. Basismeditatie aarden, gronden en energetisch afschermen

In deze 1e basismeditatie oefenen we het tot rust brengen van ademhaling en het meditatief fysiek ontspannen. Alles dat groeit, bloeit en leeft op aarde wordt gevoed door (energetische) wortels, ook de dieren en de mens. In het 2e deel oefen je het voelend bewust worden van de verbinding met Moeder-aarde door onze voeten heen. En hoe de verwarmende aardekrachten omhoog stromen door heel ons lichaam. Het laatste deel bestaat uit het energetisch afschermen en het voelen van “ik ben aanwezig”.


2. Meditatie Natuur, ontspanning, de waterval, innerlijke rust, en de Zon

We beginnen, zoals gebruikelijk met de basismeditatie; ademhaling, het aarden, gronden en energetisch afschermen. Je gaat naar een oeroud bos en verwondert je over de schoonheid van de natuur. Bij de prachtige waterval gekomen, geniet je van de stroom van het reinigende en helende water. Daarna zoek je een stil plekje om te ontspannen; liggend geniet je van geluiden of stilte om je heen. Na enige tijd wandel je verder en doorvoel je bewust hoe ontspannen je bent. We ronden de meditatie af door ons te verbinden met de warmte en de kracht van het Licht en de Zon tot heel je wezen Eén is met het licht, Eén met de witgouden Zon. Aan het einde ‘Ik ben aanwezig’.


3. Meditatie Reiniging en heling, Innerlijk Licht en de ontmoeting met de engel

Opnieuw de (kortere) basismeditatie en naar de oude natuur en de waterval. De mens heeft meerdere lichamen: fysiek, ether-(of levenskrachten-) lichaam en astraal-(of emotie-) lichaam en het IK. Met ons bewuste Ik word je gewaar hoe het helend en reinigend water door de verschillende lichamen heen stroomt en ons opener, lichter en ruimer maakt. In het Sanskriet heet dit ‘de stroom van Amrita’. Het is de stroom van Goddelijke genade, die ook het Innerlijk licht, het licht van het Hoger Zelf ontsteekt.In het 3e deel van de meditatie wandel je in de natuur en je voelt ‘ik ben niet alleen’. Wie is het die naast je gaat? Is het je eigen lieve (bescherm)engel, een gids of een overleden dierbare of een ander geestelijk wezen. Maak contact van hart tot hart en vraag, deel of bespreek wat je vanuit je hart zeggen wil. We ronden weer af met het Licht van de witgouden Zon; voel je helemaal Eén met de warmte, de liefde en de kracht van de Christuszon.

Meditatie
Als weg naar het Hoger Zelf 1

Ingesproken door Walter de Zeeuw

Opnames

  1.  Basismeditatie aarden, gronden en energetisch  afschermen  
     (18 min)
  2.  Meditatie Natuur, ontspanning, de waterval, innerlijke  rust,  en  de Zon
     (35 min)
  3.  Meditatie Reiniging en heling, Innerlijk Licht en de  ontmoeting  met de engel
     (35 min)


Hoe te mediteren?


Een paar tips om goed te mediteren:


Hoe te beluisteren?Maak het gezellig en fijn voor je gaat mediteren:


Tenslotte: