Walter de Zeeuw

De Innerlijke Werkplaats

spirituele ontwikkeling | geestelijk bewustzijn | menswording

webwinkel      nieuw       links     onze werkplaats     contact

Tekst invoegenOnder het tabje ‘Toelichting worden een aantal van bovengenoemde thema’s nog wat verder uitgewerkt.  


Sfeer van de workshop

Met de Innerlijke Werkplaats willen we een plek bieden voor echte ontmoetingen, waarin verbinding, betrokkenheid en kwetsbaarheid geleefd worden. Daartoe werken we in kleine groepen, tussen de 7 en 12 deelnemers. Onze bijeenkomsten kenmerken zich door openheid, oprechtheid, ontspanning, evenals geborgenheid, vrijheid in verbondenheid en het elkaar van hart tot hart (leren) ontmoeten. Ruimte voor humor, een (glim)lach of een traan van aangeraakt worden of diepere ontroering.


Onze werkwijze is vrij van harde confrontatie-technieken of feedback methoden, oordelen en veroordelen. Dat wat bij ieder in hart en ziel leeft, wordt door de anderen gerespecteerd. Het elkaar aanreiken van andere of nieuwe zienswijzen gebeurt altijd vanuit kwetsbaarheid, vrijheid en zonder de drang van overtuigen of door ongevraagd adviezen.


Bronnen van inspiratie

De ontwikkeling van Geestzelf hebben we mede gebaseerd op het boek ‘Titel’ van Valentin Tomberg……..

Rudolf Steiner en zijn antroposofie nemen een belangrijke plaats. Het reikt vele vernieuwende inzichten aan, juist voor de mens in onze tijd. We voelen een intense verbondenheid met zijn werk en geestkracht. In deze workshop werken we specifiek met inzichten uit de boeken nog invullen

Natuurlijk ook de levenservaring en –inzichten die vele anderen met ons deelden op die boeiende weg van geestelijk ontwikkeling en bewustzijn.


De opbouw van de dagen en programma

De ochtend:


De middag:


Tijden:

09.00 – 12.30 uur, workshop  

12.30 – 14.00 uur, lunch-pauze

14.00 – 16.00 uur, workshop facultatief

16.00 – 19.00 uur, geen programma (zie vrijetijd)

ca. 19.00 uur, avondmaaltijd


Biologische vegetarisch maaltijden 

We hebben de prachtige boerderij (de voormalige Deel) voor onszelf beschikbaar. Het (spelt)brood en de maaltijden zijn biologisch en vegetarisch (mogelijk met vis). De maaltijden verzorgen we zelf, door gezamenlijk afwisselend te koken. Met diëten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.


Vrije tijd en ontspanning

In deze week is ook ruimte voor ontspanning, vrije tijd en een eigen invulling. Het middagprogramma eindigt rond 16.00 uur. Er is daarna tijd om te wandelen, fietsen, lezen, luieren, zwemmen of genieten van de stilte. Maak je graag muziek, schilder of teken je of heb je een andere hobby, neem vooral mee wat je daarvoor nodig hebt en laat je inspireren door wat de dag brengt. Wellicht ben je een inspiratiebron voor anderen.


Locatie

We verblijven deze week op een schitterende plek in het plaatsje

Oosterhesselen, midden in Drenthe, in een sfeervolle, verbouwde boerderij, met rondom een grote tuin met veel privacy. Zie Praktisch voor het adres en klik op de foto voor meer afbeeldingen. Het dorpje Oosterhesselen ligt te midden van prachtige natuurgebieden, zoals ‘De Mepperdennen’ en de boswachterijen van Sleen en Gees en biedt ruime gelegenheid voor uitstapjes naar de omgeving, wandelen, fietsen en dorpen in de buurt. Houd je van fietsen, neem je fiets mee of huur vooraf een fiets.


Deze workshop is voor wie


Begeleiding

De begeleiding is in handen van Walter de Zeeuw, Marijke Sies, en Ester van der Hoek. Marijke en Walter zijn al vele jaren werkzaam als geestelijk begeleider/coach; verzorgen lezingen, trainingen en hebben ruime ervaring in het begeleiden van workshops, groepen en individuele cliënten. Ester ondersteunt de organisatie van de Werkplaats en heeft ervaring met individuele begeleiding. De meditaties en de lezingen worden verzorgd door Walter. 


Meditatie

Meditatie is een belangrijk onderdeel van het programma. Enige ervaring met meditatie is wenselijk. Wil je je voorbereiden, vraag dan de “CD Chakra-meditatie en het onze Moeder/Vader-gebed, klik hier voor informatie over deze CD.


Cursusmateriaal

Nog invullen of weghalen


Praktisch

Zie voor meer praktische informatie, ook over kosten, het tabje praktisch


Kennismaking

Voor dit programma vormen wederzijdse betrokkenheid, vertrouwen en kwetsbaarheid de basis. Daarom vinden we een wederzijdse kennismaking met iedere deelnemer voor aanvang van het jaarprogramma belangrijk. Tijdens het gesprek willen we tevens meer helderheid verkrijgen over de ontwikkelings-vragen en -behoefte.   


Dit gesprek, met Walter de Zeeuw en Marijke Sies, duurt ca. 1,5 uur. Mocht je onverhoopt besluiten niet deel te nemen aan deze workshop, dan vragen wij een (bescheiden) vergoeding van € 50,- tot € 75,- afhankelijk van het inkomen.


Heb je behoefte aan een uitgebreider gesprek over je individuele situatie of persoonlijke vragen, klik dan hier Individuele ontwikkeling en begeleiding.


Belangstelling

Bij voorkeur via het formulier belangstelling. We nemen contact met je op om je uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek. Lukt dit onverhoopt niet of heb je vragen mail naar info@walterdezeeuw.nl of bel op 06-13892072 na 11.00 uur. Je krijgt dan Marijke Sies aan de telefoon.


Ervaringen

Lees over ervaringen van eerdere deelnemers, klik hier4 daagse

Nazomer-workshop


17 t/m 20 september 2020

Wie is het die ons geneest

De (toekomstige) ontwikkeling van Buddhi-Levensgeest